nieuws

Sluiting kost Fat Duck 171.000 euro

Restaurant

De sluiting van het Britse drie sterrenrestaurant de Fat Duck kost het bedrijf 171.000 euro. 1200 Glanten zagen hun reservering gecancelled.

Sluiting kost Fat Duck 171.000 euro

Dat blijkt nu het restaurant de deuren weer heeft mogen openen. Het restaurant sloot nadat 40 gasten onwel werden na een bezoek eind vorige maand.

Volgens de Britse Voedsel en Warenautoriteit is er niet ‘één eenduidige bron’ gevonden en is het desondanks ‘veilig om weer te openen’. Op een aantal testresultaten wordt nog gewacht. Ook zullen de komende weken de resultaten bekend worden van gedetailleerde ondervragingen van de getroffen gasten.

De sluiting wakkerde in de culinaire wereld de discussie aan rondom de veiligheid van het moleculaire koken.

Als voorzorg heeft restaurant wel alle schaaldieren van de menukaart gehaald. Voor de gasten die gemiddeld ruim 140 euro neertellen, blijft het aanbod echter ruim voldoende. Het restaurant dient nog steeds ver in het vooruit geboekt te worden.

Reageer op dit artikel