nieuws

Belgische sterzaak sluit deuren

Restaurant

Sterrestaurant en Hotel Kasteel Withof in Brasschaat sluit binnenkort. De resultaten over het eerste kwartaal vallen tegen en de beoogde omzet is niet gehaald. Dat geldt zowel voor hotel als restaurant.

Belgische sterzaak sluit deuren

Directeur Jurgen Lijcops maakte dit voornemen van de directie aan het personeel bekend. Hij benadrukt daarbij wel dat er geen sprake is van faillissement: de directie overweegt een sluiting om een dergelijk scenario te vermijden, zo schrijft Het Nieuwsblad.

Michelin

Tot er meer duidelijkheid is, blijven zowel het restaurant als het hotel operationeel. In 2007 kreeg het restaurant van Kasteel Withof de eerste Michelinster; twee jaar na de opening in 2005. Peter Cocquyt leidde destijds de keukenbrigade.

Eind 2008 stapte Cocquyt op. Hij werd vervangen door het Franse duo Bernard en Mathieu Pacaud, een vader en zoon wiens Parijse toprestaurant l’Ambroisie al twintig jaar op rij drie Michelin-sterren heeft.

Reageer op dit artikel