nieuws

Kookstudio Week steunt kankeronderzoek

Restaurant

De Nationale Kookstudio Week heeft het Wereld Kanker Onderzoek Fonds (WCRF NL) als goed doel opgenomen in haar programma. De Kookstudio Week wil hiermee het onderzoek naar kankerpreventie door gezonde voeding steunen. Consumenten die een donatie doen aan het fonds kunnen culinaire prijzen winnen.

Kookstudio Week steunt kankeronderzoek

De promotieweek voor kookstudio’s vindt dit jaar plaats van 20 tot 26 april.

Stichting European Cookery school Association (ECA) is organisator van de jaarlijkse promotieweek voor kookstudio’s.

Gezond en voedzaam

Jan Rutten, voorzitter van ECA, motiveert de inzet ten bate van het WCRF: ‘Achterliggende gedachte van de Nationale Kookstudio Week is om de plek te promoten waar de consument onder begeleiding beter kan leren koken: de kookstudio. Als je je kennis en kunde op het gebied van koken verbetert, kan dit betekenen dat de maaltijd die je bereidt lekkerder wordt, maar ook dat deze gezonder en voedzamer wordt.’

Rutten: ‘Het door WCRF NL gefinancierde onderzoek toont aan dat een gezond voedingspatroon, in combinatie met regelmatige lichaamsbeweging en een gezond gewicht, het risico op kanker met maar liefst een derde kan verlagen. Dat zijn indrukwekkende bevindingen.

Reageer op dit artikel