nieuws

Monaco weert blauwvintonijn

Restaurant

Alle restaurants, viswinkels en supermarkten in Monaco hebben Atlantische blauwvintonijn van de menukaart en uit de schappen gehaald. De Atlantische blauwvintonijn in de Middellandse Zee wordt ernstig bedreigd.

Monaco weert blauwvintonijn

Pas als het visbestand is hersteld en de visserij op en de handel in blauwvintonijn op een duurzame manier is geregeld willen de restaurants de vissoort weer gaan verkopen.

Tijdens een speciale lunch die werd bijgewoond door Prins Albert II van Monaco werd er aandacht besteed aan de beslissing. Monaco heeft een jarenlange traditie van het vissen op blauwvintonijn en het eten daarvan. Het is dan ook bijzonder dat juist dit land blauwvintonijn heeft verbannen.

Het Wereld Natuur Fonds (WNF) is erg blij met de stap van Monaco.

Reageer op dit artikel