Topchefs proeven vliegtuigeten

Topchefs proeven vliegtuigeten

De Britse luchtvaartmaatschappij BA neemt haar catering zo serieus, dat ze de beste namen in de culinaire wereld vraagt om smakelijke en gezonde maaltijden uit te zoeken voor de reiziger. Met hun culinaire kennis zorgen de leden van het taste-team ervoor dat de vliegtuigmaaltijden altijd 'eerste klas' zijn.

Nieuw lid van het ‘proef-team’ is topkok Cass Titcombe, chef van het hippe Londense restaurant Canteen. Titcombe staat bekend om zijn moderne en typisch Britse menu’s. Zijn seizoensmenu zal de komende maanden te proeven zijn op langeafstandsvluchten van British Airways.

Op basis van advies en recepten van de leden van het Taste Team worden de menu’s van de First, Club World en World Traveller klasse samengesteld.

Naast Cass Titcombe bestaat het team uit:

- Michel Roux, eigenaar en chef-kok van 3-sterrenrestaurant The Waterside Inn, Bray (Engeland)

- Shaun Hill, chef-kok en eigenaar van The Walnut Tree, Abergevanny (Wales)

- Vineet Bhatia, chef-kok en eigenaar van Michelin-ster restaurant Rasoi in Londen

- Liam Tomlin, food consultant voor diverse restaurants, hotels en lodges in Zuid-Afrika

- Jancis Robinson wijnkriticus

- Nicholas Lander, culinair journalist en columnist, Financial Times