nieuws

Braakhekke geridderd tijdens restaurateursrally

Restaurant

Restaurateur Joop Braakhekke van Le Garage in Amsterdam is in Frankrijk geridderd bij Champagne Guy Charlemagne tijdens een rally met 40 toprestaurateurs naar de Bourgogne.

Braakhekke geridderd tijdens restaurateursrally

Braakhekke kreeg zijn onderscheiding bij de champagneleverancier voor zijn 25-jarige ambassadeursschap. De chef-kok werd geridderd tijdens een pitstop van de ‘Rallye des restaurateurs’.

Sanders Wijnkopers uit Leiden organiseerde de rally die van start ging in Amsterdam en langs verschillende wijnhuizen in Frankrijk voerde. Naast bezoeken aan de wijngaarden, waren er proeverijen van onder meer Batard Montrachet.

Aan deze autorally deden een 40-tal toprestaurateurs uit Nederland mee zoals John Beeren (De Bokkedoorns), Gerrit Greveling (Chalet Royal), Jan Klein (Hermitage), Anjo de Bont (De Moerbei), Sjanie de Geus (Watergeus), Bert van Leden (Supperclub) en Danny Nolet (Nolet Het Reymerswale). Ook bekende Nederlanders als Tonny Eyk (musicus) en Sander Kleinenberg (discjockey) reden mee.

Het startschot voor de rally werd gegeven door soapster Lieke van Lexmond. Bij Le Garage in Amsterdam schoot ze de deelnemers op weg. Bij restaurant Hermitage in Rijsoord vond het afsluitende diner plaats.

Reageer op dit artikel