nieuws

Nederlandse finale Bocuse d’Or op 12 oktober

Restaurant

De finale van de kookwedstrijd Bocuse d’Or Nederland is op 12 oktober dit jaar. Plaats van handeling is net als vorig jaar ROC de Rooi Pannen in Tilburg.

Nederlandse finale Bocuse d’Or op 12 oktober

Dat laat de organisatie van de kookwedstrijd weten in haar nieuwsbrief.

Koks die deel willen nemen kunnen zich nog tot 10 mei aanstaande inschrijven. Deze datum wijkt af van een eerder gecommuniceerde datum. De winnaar van de Nederlandse finale gaat door naar de Bocuse d’Or Europe 2010 om zich vervolgens daar te kwalificeren voor de wereldfinale in Lyon in 2011.

Volgens bestuurslid Hein Willemsen van Bocuse d’Or Nederland doe je niet zomaar mee. ‘Deze wedstrijd staat voor de top in de wereld. Je moet er voor willen gaan, er tijd en energie in willen steken en je moet het durven. Vijf uur lang samen met je commis voor groot internationaal publiek in de keuken staan werken en met allerlei technieken een opvallende vis- en vleespresentatie maken die smaaktechnisch klinkt als een klok’.

Reageer op dit artikel