nieuws

Zakenrestaurant opgeschrikt door politieactie

Restaurant

Het bekende café-restaurant Dauphine in Amsterdam-Oost is opgeschrikt door een politieactie. Een arrestatieteam van de Amsterdamse politie viel dinsdagmiddag binnen en pakte vier mensen op. Volgens de bedrijfsleider werd pas later duidelijk dat het een actie van de politie was.

Zakenrestaurant opgeschrikt door politieactie

Hij benadrukt dat het café-restaurant ‘niets met de zaak te maken heeft’. ”Dit is niet prettig voor ons en onze gasten. Pas toen de jacks uitgingen, zagen we dat er arrestatieteam op hun shirts stond’, vertelt de bedrijfsleider in het Parool. Een getuige dacht eerst dat het om een afrekening ging. ‘Het was erg heftig.’

Het team hield drie mannen en een vrouw, vermoedelijk van Oost-Europese afkomst, aan. De vier worden in Duitsland verdacht van betrokkenheid bij oplichting. De arrestaties werden gedaan op verzoek van de Duitse autoriteiten. De verdachten worden waarschijnlijk snel uitgeleverd.

Reageer op dit artikel