nieuws

Internationaal kookduel voor Cas Spijkers-student

Restaurant

Kooktalent Roy Eijkelkamp, begin dit jaar nog winnaar van het NK voor jonge koks, heeft zich geplaatst voor de internationale kookwedstrijd ‘Jeune Talent Trophée Auguste Escoffier Benelux’. De student van de Cas Spijkers Academie neemt het binnenkort in België op tegen vier andere kandidaten.

Internationaal kookduel voor Cas Spijkers-student

Op 19 november moet Eijkelkamp aan de bak tijdens de horeca Expo van 2007 in Gent. Hij neemt het op tegen jeugdige koks uit België en Luxemburg. De winnaar plaats zich voor het grote internationale kampioenschap in Frankrijk. Bij deze wedstrijd, de ‘Trophée International Auguste Escoffier du Jeune Talent’ genaamd, nemen koks deel uit onder andere Frankrijk, Japan, de Verenigde Staten, Italië en Canada.

De deelnemers aan de Benelux-editie moeten op 19 november een opgelegd gerecht (Ossehaas helder met twee vrije garnituren) koken voor acht personen. Daarnaast moeten ze een vrij gerecht maken op basis van peer, chocolade, hazelnoot en thee.

De uit Vorden afkomstige Roy Eijkelmap is werkzaam bij restaurant ’t Diekhuus in Terwolde. In januari won hij op de Horecava in Amsterdam het Nationale Kampioenschap voor jonge koks. Vanwege een tijdelijke sluiting van ’t Diekhuus door brandschade, stond Eijkelkamp enige tijd in de keuken van sterrestaurant ’t Schulten Hues in Zuthpen.

Reageer op dit artikel