nieuws

Korenbeurs in Tiel wordt restaurant

Restaurant

Het pand De Korenbeurs in Tiel wordt in zijn oude glorie hersteld. Het ruim 160 jaar oude pand is aangekocht door horeca-vastgoedbedrijf Bibitor en wordt het komende halfjaar verbouwd. Er komt een restaurant in.

Korenbeurs in Tiel wordt restaurant

Volgens de lokale pers wordt het pand weer een ‘juweeltje aan het Korenbeursplein’.

Al ruim een jaar geleden heeft het Brabantse horeca-vastgoedbedrijf Bibitor alle panden aan het pleintje in de Tielse binnenstad overgenomen. Nu ligt er een volledig restauratieplan, waar de Tielse welstandscommissie mee in z’n nopjes is.

Als alle vergunningen rond zijn kan het herstelwerk voor dit rijksmonument na de zomer van start.

Bar

Uit het opknapplan wordt duidelijk dat het idee om op de bovenverdieping een vergader- annex feestzaal te maken van tafel is. Op die eerste etage komt een restaurant. Op de begane grond komen de bar, toiletten, een ontvangstruimte en de keuken. Voor die keuken moet aan de achterzijde wel een kleine aanbouw verrijzen: de huidige kookruimte is te klein.

Het buurgebouw Hof van Tiel – waar geen monumentale status op rust – wordt bij het Korenbeurspand betrokken.

Reageer op dit artikel