nieuws

Ruim 15.000 mensen naar Hermitage

Restaurant

Ruim 15.000 mensen hebben dit weekeinde een bezoek gebracht aan de Hermitage aan de Amstel. Dat heeft het museum zondag laten weten. Vrijdagavond opende de Russische president Dmitri Medvedev de Hermitage officieel in aanwezigheid van koningin Beatrix.

Ruim 15.000 mensen naar Hermitage

De bezoekers kwamen af op de openingstentoonstelling ‘Aan het Russische hof. Paleis en protocol in de 19de eeuw’. Ze waren getuige van concerten, deden mee aan danslessen, zagen Russische silent disco, woonden lezingen bij en zagen films of konden terecht in kinderateliers.

In de dagen voor de publieksopening bezochten al meer tienduizend gasten het nieuwe museum. Onder meer bouwvakkers, oud-bewoners en oud-personeelsleden van het verzorgingshuis Amstelhof waar het museum is gevestigd, waren uitgenodigd. Ook docenten van het basisonderwijs, buurtbewoners, het toeristisch bedrijfsleven, journalisten, lokale politici en de vereniging Vrienden van de Hermitage Amsterdam mochten het gebouw alvast bezoeken.

Bekijk hier een fotoreportage van Restaurant Neva in de Hermitage

Reageer op dit artikel