nieuws

Sterrenkoks uit Europa naar The Grand

Restaurant

SofitelAmsterdam The Grand organiseert op vrijdag 6 en zaterdag 7 november voor de derde achtereenvolgende keer het culinaire topevent Stars, Food & Art. Sterkoks uit Nederland, Frankrijk, Italië en Finland laten hun kookkunsten proeven.

Sterrenkoks uit Europa naar The Grand

Inmiddels zijn de namen van een aantal sterkoks dat meewerkt aan het culinaire festival bekend. Naast de twee driesterrenkoks die Nederland rijk is: (Sergio Herman van Oud Sluis en Jonnie Boer van De Librije in Zwolle) is Mohammed El Harouchi van sterrestaurant Solo in Gorinchem aanwezig. De buitenlandse koks die mee doen zijn:

Frederic Anton (Le Pré Catelan, Parijs)***

Michel Portis, Le Saint James Boullac (Bordeaux, Frankrijk)**

Philippe Etchebest, Hostellerie Plaisance (Saint Emillion, Frankrijk)**

Emmanuel Renaut, Les Fiocons de sel (Megève, Frankrijk)**

Christian Sinicropi, La Palme D’Or (Cannes, Frankrijk)**

Giovanni D’Amato, Il Rigoletto (Reggiolo, Italië)**

Patrick Jeffroy, Patrick Jeffroy(Cantarec, Frankrijk)**

Patrick Gauthier, La Madeleine (Sens, Frankrijk)**

Hans Välimäki, Chez Dominique (Helsinki, Finland)**

Op het programma van het culinaire evenement staat een middagsessie waarin Jonnie Boer een belangrijke rol speelt. Verder zijn er twee gala-avonden waarbij de gastchefs hun signaturedish zullen maken in de keuken van de chef van The Grand, Aurélien Poirot. De prijzen per couvert zijn €650,00 voor zes gangen inclusief wijnen. Sommelier Hans Tuin van The Grand selecteert de wijnen.

Zowel particulieren als bedrijven kunnen reserveren voor de diners. Een substantieel deel van de opbrengst komt ten goede aan de Amsterdamse afdeling van het Rode Kruis.

The Grand organiseert de culinaire avonden in samenwerking met culinair journalist Lise Goeman Borgesius.

Reageer op dit artikel