nieuws

Belgische topchef persoonlijk failliet

Restaurant

De Belgische topchef Carlo Didden is failliet. Het gaat om een persoonlijk faillissement. Het restaurant waar hij zich aan verhuurd, de bekende brassserie De Kleine Zavel in Antwerpen, heeft niets met het faillissement te maken.

Belgische topchef persoonlijk failliet

Dat staat te lezen op de site van de Belgische krant Het Nieuwsblad. De 39-jarige Didden wordt in België als een groot kooktalent beschouwd.

Zakelijk lijkt hij minder begaafd, zo kan worden opgemaakt uit de berichten in de Belgische media. Didden is door de Antwerpse rechtbank van koophandel op 11 juni persoonlijk failliet verklaard. Een curator moet nu uitzoeken hoeveel schulden er zijn.

Carlo Didden verhuurde zich als zelfstandige chef-kok aan brasserie De Kleine Zavel in Antwerpen. De brasserie kreeg veel positieven kritieken op de kwaliteit uit de keuken en mag zich momenteel één van de best bezochte restaurants van Antwerpen noemen. Het restaurant heeft niets met het faillissement van Didden te maken.

Didden zelf laat in de Belgische krant weten dat er niets aan de hand is. ‘Het gaat om een samenloop van omstandigheden, maar dat wordt opgelost. Ik kan hier moeilijk op antwoorden want het is een ingewikkelde constructie. Mijn raadsman is daarmee bezig’, aldus Didden.

Reageer op dit artikel