nieuws

Ramsay pakt twee sterren in Frankrijk

Restaurant

Televisiekok Gordon Ramsay heeft met zijn eerste Franse restaurant twee Michelinsterren verdiend. Dat staat te lezen in de nieuwste uitgave van de beroemde gids, de honderdste die maandag in Frankrijk is uitgekomen.

Ramsay pakt twee sterren in Frankrijk

De scheldende Schot opende zijn eerste restaurant in Frankrijk, Gordon Ramsay au Trianon net buiten Parijs in Versailles, ruim een jaar geleden. Dit werd door velen gezien als de ultieme kooktest.

Eric Frechon’s restaurant in het hotel Le Bristol in Paris kreeg drie sterren, de hoogste score. In de afgelopen maanden at de Franse president Nicolas Sarkozy daar met de Egyptische president Hosni Mubarak en de Britse oud-premier Tony Blair. Eric Frechon reageerde emotioneel op zijn toegekende drie sterren: ‘Ik dacht dat ik er klaar voor was, maar de emotie overmant me toch een beetje’.

Maandag verscheen de nieuwste Michelingids die inmiddels ook in 23 andere landen verschijnt. Per jaar worden er 1,3 miljoen exemplaren van verkocht.

Reageer op dit artikel