nieuws

Restaurant gesloten na te hoge rekening

Restaurant

Restaurant Il Passetto in Rome is gesloten door de politie. De reden? Een Japans koppel kreeg een rekening van 695 euro voorgeschoteld voor een lunch met pasta, een flesje water, een fles wijn en een fruitsalade. De fooi bedroeg ‘slechts’ 115 euro.

Restaurant gesloten na te hoge rekening

Het restaurant staat bekend als een favoriet van onder meer wijlen Charlie Chaplin en Leonardo di Caprio. Een Japans koppel diende op 19 juni een klacht in tegen Il Passetto. Na een lunch met pasta, een fles water, een fles wijn en een fruitsalade als dessert, kregen ze een rekening van 695 euro gepresenteerd, waarvan 115,5 euro fooi.

Correct

Toen ze verhaal gingen halen bij de baas, kregen ze te horen dat het niet om een vergissing ging. ‘De prijzen zijn correct’, aldus de patron.

Daarop trok het koppel naar het gemeentebestuur, dat na een controle van de voedselinspectie besloot om het pand te sluiten. ‘Als de licentie wordt ingetrokken, betekent dat een roemloos einde voor een van de bekendste VIP-restaurants in Rome’, schrijft de krant La Repubblica donderdag.

Reageer op dit artikel