nieuws

Turbo-opleiding voor ervaren horecamedewerker

Restaurant

De Academie voor Gastronomie start een turbo-opleiding voor kok en gastheer op niveau drie. Deze nieuwe opleiding is vooral geschikt voor horecamedewerkers die al wat ouder zijn.

Turbo-opleiding voor ervaren horecamedewerker

De Academie voor Gastronomie van Peter Klosse mikt met de turbo-opleiding met name op horecamedewerkers die ooit een ROC-opleiding op niveau twee hebben afgerond en nu werken in een gastronomisch horecabedrijf.

De nieuwe opleiding staat onder leiding van de ervaren SVH Meesterkok Theus de Kok. Daarnaast werkt wijntopper Edwin Raben mee.

De opleiding is in het leven geroepen omdat de gast van vandaag volgens Klosse steeds kritischer wordt. Klosse: ‘Men weet meer en kan kwaliteit beter beoordelen. Koks en gastheren moeten beter worden voorbereid op de eisen die deze tijd stelt. Het komt er op neer dat koks en gastheren meer moeten weten van smaak, smaakcombinaties, ingrediënten, bereidingstechnieken en smaakbeleving’.

Na het behalen van het diploma kunnen gastheren doorgroeien naar sommelier/maître met de opleiding Gastronoom/sommelier. De koks kunnen een niveau vier opleiding volgen die op diverse plaatsen in Nederland wordt aangeboden, vaak onder auspiciën van een bekende voormalige topkok zoals Cas Spijkers of Cees Helder.

Reageer op dit artikel