nieuws

Belgische restaurants boycotten mosselen

Restaurant

Zo’n twintig Vlaamse restaurants hebben gehoor gegeven aan de politieke oproep om de Zeeuwse mosselen en oesters te boycotten. Reden van de boycot is dat de Vlamingen kwaad zijn over het stilleggen van de Scheldeverdieping in ons land.

De Raad van State vindt dat het onduidelijk is hoe schadelijk het uitdiepen van de Schelde is voor de natuur. België hecht grote waarde aan het uitdiepen van de Schelde, omdat zo de haven van Antwerpen beter bereikbaar is.

De Vlaamse liberale partij Open Vld riep na het stilleggen van de Scheldeverdieping restaurants op om de Zeeuwse culinaire producten – mosselen en oesters – te boycotten. Zo’n twintig restaurants hebben tot dusver gehoord gegeven aan de politieke oproep.

Commissaris van de Koningin van Zeeland, Carla Peijs, laat tegenover Omroep Zeeland weten dat ons land internationaal voor aap staat met het bestluit van de Raad van State. Ze zegt: ‘Er is een internationaal verdrag gesloten over de Scheldeverdieping. Een verdrag brengt verplichtingen met zich mee, zoals de uitvoering ervan’.

Reageer op dit artikel