nieuws

Kokmeijer SVH Meesterkok

Restaurant

Onno Kokmeijer, chef van tweesterrenzaak Ciel Bleu in het Amsterdamse Okura hotel, heeft vorige week met succes de proef SVH Meesterkook afgelegd. Kokmeijer werd hiermee de 120e Meesterkok van Nederland.

Kokmeijer SVH Meesterkok

Voor de proef in Ciel Bleu verzorgde Kokmeijer een zesgangendiner, bestaande uit twaalf verschillende gerechten met bijpassende wijn.

Wanneer Kokmeijer geïnaugureerd wordt, is nog niet bekend.

De proef werd beoordeeld door de Plaatselijke Commissie Meesterproef, die in Amsterdam bestond uit SVH Meesterkoks Edwin Kats en Cees Helder, secretaris Jasper van Almenkerk en plaatsvervangend secretaris Hans Huiskes.

SVH neemt namens de bedrijfstak Horeca de Meesterproeven af. Naast het presenteren van een menu op ‘meesterlijk’ niveau, wordt de kandidaat beoordeeld op instructie en begeleiding van zijn brigade, organisatie en planning van productieprocessen, automatisering, financieel keukenmanagement, kwaliteit van de inkoop, taalvaardigheid en presentatie, samenstelling van het menu en assortiment van de kaart, mise en place en hygiëne conform de Hygiënecode voor de horeca.

Kijk hier voor een overzicht van alle ruim 220 SVH Meesters, verdeeld over de vijf segmenten Meesterkok, Meestergastronoom discipline gastvrijheid, Meestergastronoom discipline wijnkennis, Meesterschenker en Meesterijsbereider.

Meer berichten over Onno Kokmeijer:

Reageer op dit artikel