nieuws

Leden FNV Recreatie akkoord met cao

Restaurant

Medewerkers in de recreatiesector krijgen als het aan FNV Recreatie ligt per 1 juli 2009 een nieuwe cao. De cao is niet geldig voor medewerkers waarbij de horeca is verpacht aan een horeca-exploitant. Die vallen onder de horeca-cao.

Leden FNV Recreatie akkoord met cao

FNV Recreatie laat weten van plan te zijn het voorstel voor een nieuwe cao te ondertekenen. Deze nieuwe cao, die een looptijd heeft van één jaar, bevat een loonsverhoging van 0,75 procent. Daarnaast nemen de werkgevers 1,5 procent van de 3 procent pensioenpremieverhoging voor hun rekening.

De cao geldt voor 30.000 werknemers in bungalowparken, campings en zwembaden en is van kracht voor horecamedewerkers van parken in eigen beheer. Is de horeca-exploitant op een recreatiepark verpacht aan een horecaorganisatie, dan vallen de medewerkers onder de horeca-cao.

‘Naast loon- en pensioenafspraken zijn er ook concrete afspraken gemaakt over scholings- en arbeidsactiviteiten. Gezien de economische omstandigheden en vooruitzichten zijn wij tevreden met het behaalde resultaat’, zegt Johan Bijlsma, sectorbestuurder FNV Recreatie.

Een krappe meerderheid van de FNV-leden heeft ingestemd met de nieuwe cao. Wanneer alle partijen het eens zijn, zal de cao met terugwerkende kracht per 1 juli 2009 geldig zijn.

Reageer op dit artikel