nieuws

Foodcenter A’dam gaat per boot bevoorraden

Restaurant

Het Foodcenter in Amsterdam wil vanaf volgend jaar de bevoorrading van restaurants in de binnenstad zoveel mogelijk met binnenvaartschepen gaan doen in plaats van met vrachtwagens.

Foodcenter A’dam gaat per boot bevoorraden

Het Foodcenter, de vroegere Markthallen, hoopt zo de overlast van vrachtwagens te verminderen. Veel vrachtverkeer rijdt nu vanaf de Ring A10 via de Jan van Galenstraat naar het foodcenter, waarmee deze straat de meest vervuilde van de stad is, meldt RTV Noord-Holland. Daarnaast veroorzaken lossende vrachtwagens in de binnenstad voor veel overlast.

Het Foodcenter maakte haar voornemen afgelopen weekend bekend tijdens de viering van het 75-jarig jubileum van de versgrootmarkt. Verder werd aangekondigd dat de oude markthal, die zwaar verwaarloosd is, zal worden opgeknapt.

De Amsterdamse binnenstad beschikt over een enorm uitgebreid netwerk aan waterwegen, waarover vroeger al de meeste bevoorrading verliep.

In Utrecht bestaat een dergelijk bevoorradingssysteem, de zogenaamde bierboot, waarbij horeca met een werfkelder aan een gracht hun bierfusten, kratten frisdrank en foodvoorraden van Gepu via een schip krijgen geleverd.

Reageer op dit artikel