nieuws

Gerenommeerd New Yorks restaurant failliet

Restaurant

Het New Yorkse restaurant Tavern on the Green is failliet. De slechte economische situatie is daar mede de oorzaak van volgens eigenaar Jennifer Oz LeRoy.

Gerenommeerd New Yorks restaurant failliet

Het New Yorkse restaurant stond volgens The New York Times bekend als een icoon van de financiële voorspoed en de ‘glamour’ van het na-oorlogse Amerika. In haar topjaren kwamen er jaarlijks 65.000 bezoekers over de vloer.

In totaal heeft het restaurant meer dan 450 schuldeisers. Zij maken aanspraak op tientallen miljoenen dollars. Volgens eigenaar Oz LeRoy is de slechte economie van de stad New York en het niet verlengen van de uitbatingsvergunning debet aan het faillissement. Daardoor liepen ze boekingen voor grote partijen mis. De gemeente had twijfels over de financiële situatie van de eigenaar en verlengde daarom de vergunning niet.

Binnen vier maanden komt het restaurant in handen van Dean Poll. Zijn bedrijf heeft ook het Central Boat House restaurant.

Reageer op dit artikel