nieuws

Nationale Restaurantbon failliet

Restaurant

De Restaurantbon bv, het bedrijf achter de Nationale Restaurantbon, is failliet verklaard. Het faillissement is op 15 september uitgesproken door de rechtbank in Utrecht. Het is onduidelijk of er een doorstart komt.

Nationale Restaurantbon failliet

Het faillissement wordt gemeld door Curatoren.nl. Op de site van de Nationale Restaurantbon, www.restaurantbon.nl, staat te lezen dat de site ‘wegens een technische storing tijdelijk uit de lucht is’. Dat zou kunnen suggeren op plannen voor een doorstart.

Afgelopen week gingen tussen restauranthouders verontruste e-mails rond over de teloorgang van de Nationale Restaurantbon. Daarin werd onder andere gesuggereerd om voorlopig geen bonnen meer aan te nemen, tot er meer bekend is over een eventuele doorstart.

De Nationale Restaurantbon BV staat ingeschreven op de Coelhorsterappelgaarde 33 in Amersfoort. Maandagochtend werd de telefoon op dat adres niet opgenomen. Curator in de zaak is de heer H.C.M. Hendriks van KBS Advocaten in Utrecht.

Namens KBS Advocaten laat meester Roef van Dijk weten dat er de komende dagen intensieve gesprekken plaatsvinden over de ontstane situatie. ‘Dan kunnen we en zullen we meer melden. Maar het is een vrij ingewikkelde zaak, kan ik u zeggen. Vanmiddag zitten we om de tafel met Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en morgen met nog een belangrijke partij. Daarna volgt er hopelijk meer informatie’, aldus Van Dijk.

Vooralsnog blijft het nog even gissen over een mogelijke doorstart van de Nationale Restaurantbon. Ook omtrent de vraag hoe om te gaan met de bonnen die nu in omloop zijn, volgt op korte termijn duidelijkheid.

Reageer op dit artikel