nieuws

Studente wint medaille op WorldSkills

Restaurant

ROC-studente Anne Hövels (20) heeft op de WorldSkills in Canada een medaille gewonnen voor Excellent Vakmanschap. Anne werd in het voorjaar van 2009 Nederlands Kampioen Jonge Gastvrouw.

Studente wint medaille op WorldSkills

Dit leverde haar een deelnamebewijs op voor de WorldSkills in Canada. Om voor de medaille in aanmerking te komen, moest zij een prestatie leveren die boven de gemiddelde norm lag.

Bij het ROC van Twente heeft Anne de opleiding Zelfstandig Werkend Gastvrouw op niveau 3 gevolgd. Zij is nu gestart met de opleiding Leidinggevende Gastvrouw (niv.4) op de Cas Spijkers Academie.

De wedstrijd in Canada duurde vier dagen, waarin verschillende onderdelen aan bod kwamen zoals bar, fine dining, casual dining banqueting en diverse technieken: chateau briand trancheren, gerookte zalm fileren, dressings maken, caesar salat maken, cocktails maken, flamberen, likeuren en digestieven herkennen, wijn decanteren, tafel afrokken en koffie serveren.

Anne: ‘Dit is een ervaring die ik nooit meer zal vergeten. Het was erg bijzonder en zo groot. Je kunt je er wellicht amper iets bij voorstellen, maar dit is het grootste evenement ter wereld, op de Olympische Spelen na natuurlijk’.

Er namen dit jaar 950 kandidaten afkomstig uit de hele wereld deel aan WorldSkills. Zie ook www.wijgaannaarcanada.nl.

Reageer op dit artikel