nieuws

Boerma Chef van het Jaar bij GaultMillau

Restaurant

Jacob Jan Boerma is maandagavond tijdens de presentatie van de nieuwe editie van GaultMillau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Zijn restaurant De Leest kreeg negentien punten en staat daarmee kort achter InterScaldes, Beluga, De Librije en Oud Sluis.

Boerma Chef van het Jaar bij GaultMillau

Voor Boerma betekent deze prijs erkenning, zo liet hij op het podium van het Fortis Circustheater in Scheveningen weten. ‘Ik krijg wel deze prijs, maar die zou ik nooit verdienen zonder mijn vrouw’, aldus Boerma wijzend op het succesvolle tandem met zijn vriendin en gastvrouw Kim Veldman.

GaultMillau prijst Boerma voor zijn gedrevenheid, nieuwsgierigheid en passie. Met half werk neemt hij geen genoegen en dat proeven we, schrijft GaultMillau.

Volgens de culinaire gids is elk gerecht fraai opgemaakt en evenwichtig geheel van verfijnde smaken en gevarieerde structuren. GaultMillau: als persoon is Boerma het tegendeel van een monnik: een en al energie, gretigheid en enthousiasme.

Dinsdagochtend 27 oktober kunt u hier ook de volgende lijsten bekijken:

» Bijzondere tot onbetwistbare top 2010

» Snelste stijgers 2010

» Veelbelovend 2010

» Nieuwkomers 2010

» Prijs/kwaliteit 2010

» Lievelingsadres 2010

» Uitstekende wijnkaart

» Wijn/spijs 2010

Reageer op dit artikel