De Nederlandse GaultMillau gids wordt vandaag gepresenteerd in het Fortis Circustheater in Scheveningen. GaultMillau zelf wil bij monde van Carsten Klint niet reageren. 'Voor vanavond zeven uur doen we er geen uitspraken over.'
‘Volgens de gids is de keuken van Sergio Herman absolute top. Beter dan 20 op 20 kan moeilijk, al geeft Herman zelf vaak te kennen dat er altijd ruimte is voor verbetering,’ aldus De Morgen. Vanochtend is de Belgische gids gepresenteerd en daar zou het twintig-punten-nieuws bekend zijn gemaakt, zo laat de eindredactie van De Monde weten aan MissetHoreca.nl
GaultMillau en Sergio Herman
In tegenstelling tot het Michelinsysteem, dat restaurants beoordeeld met sterren (maximum drie) geeft de GaultMillau gids punten. Nooit eerder is in Nederland het maximum van de punten behaald. Wel werd al twee keer 19,5 punten toegekend, vorig jaar aan Sergio Herman en aan het restaurant de Librije, het restaurant van Jonnie en Thérèse Boer in Zwolle.
Sergio Herman werd vorig jaar door GaultMillau uitgeroepen tot Beste Chef 2009. Zijn Duitse vakgenoten riepen hem onlangs uit tot beste chef-kok van de wereld.
Dinsdagochtend 27 oktober kunt u hier ook de volgende lijsten bekijken::