nieuws

GaultMillau geeft Sergio Herman volle 20 punten

Restaurant

Driesterrenchef Sergio Herman van restaurant Oud Sluis krijgt van GaultMillau de hoogst haalbare score. Dit meldt de Belgisch krant De Morgen. Nooit eerder kreeg een chef in de Benelux van GaultMillau het maximum van de punten.

GaultMillau geeft Sergio Herman volle 20 punten

De Nederlandse GaultMillau gids wordt vandaag gepresenteerd in het Fortis Circustheater in Scheveningen. GaultMillau zelf wil bij monde van Carsten Klint niet reageren. ‘Voor vanavond zeven uur doen we er geen uitspraken over.’

‘Volgens de gids is de keuken van Sergio Herman absolute top. Beter dan 20 op 20 kan moeilijk, al geeft Herman zelf vaak te kennen dat er altijd ruimte is voor verbetering,’ aldus De Morgen. Vanochtend is de Belgische gids gepresenteerd en daar zou het twintig-punten-nieuws bekend zijn gemaakt, zo laat de eindredactie van De Monde weten aan MissetHoreca.nl

GaultMillau en Sergio Herman

In tegenstelling tot het Michelinsysteem, dat restaurants beoordeeld met sterren (maximum drie) geeft de GaultMillau gids punten. Nooit eerder is in Nederland het maximum van de punten behaald. Wel werd al twee keer 19,5 punten toegekend, vorig jaar aan Sergio Herman en aan het restaurant de Librije, het restaurant van Jonnie en Thérèse Boer in Zwolle.

Sergio Herman werd vorig jaar door GaultMillau uitgeroepen tot Beste Chef 2009. Zijn Duitse vakgenoten riepen hem onlangs uit tot beste chef-kok van de wereld.

Dinsdagochtend 27 oktober kunt u hier ook de volgende lijsten bekijken::

» Bijzondere tot onbetwistbare top 2010

» Snelste stijgers 2010

» Hardste dalers 2010

» Nieuwkomers 2010»

» Niet meer opgenomen 2010

» Prijs/kwaliteit 2010

» Lievelingsadres 2010

» Uitstekende wijnkaart

» Wijn/spijs 2010

Reageer op dit artikel