nieuws

HorecaHelden Award naar Valuas

Restaurant

De horecabroers Marcel en Eric Swaghoven ontvingen op 21 juni de Tour Culinair HorecaHelden Award 2009. De eigenaren van Valuas in Venlo ontvingen de ereprijs, omdat ze met veel passie hun vakliefde overbrengen op leerlingen en medewerkers. De award is een initiatief van het fietsende horecanetwerk Tour Culinair en SVH.

HorecaHelden Award naar Valuas

De prijs bestaat uit een bronzen beeld en een cheque van €1000,- die de winnaars mogen besteden aan een training en/of opleiding voor hun bedrijf. SVH Meestergastheer Marcel Swaghoven en SVH Meesterkok Eric Swaghoven kregen de prijs uitgereikt door voorzitter Ton Lenting van de Stichting Tour Culinair.

De uitreiking vond plaats tijdens een lunch in Hostellerie De Hamert in Wellerlooi. Het peloton legde hier aan tijdens de tweedaagse fietstocht, die ieder jaar door een andere regio van Nederland voert.

Met het uitreiken van de prijs sluit de Tour Culinair aan op de campagne HorecaHelden van SVH. Deze campagne heeft als doel ondernemers bewust te maken dat zij zelf veel invloed hebben op personeelsbeleid. Door het vinden, binden en boeien van vakbekwaam horecapersoneel ontstaan meer HorecaHelden.

Marcel en Eric Swaghoven leiden sinds 1998 het aan de Maas gelegen familiebedrijf Valuas, dat ze van hun vader overnamen. Ze tonen zich zeer verheugd over de toekenning van de Tour Culinair HorecaHelden Award. ‘Wij hebben in die zestien jaar al ruim 150 leerlingen van diverse horecascholen opgeleid. Bovendien investeren we continu in het trainen van onze medewerkers. Het overbrengen van onze passie voor het ambacht op jonge mensen zien we als onze plicht. Deze jonge mensen zijn de toekomst!’

Zie Misset Horeca nummer 26/27 van 26 juni voor een portret van chef-kok Eric Swaghoven in de serie De Naakte Chef.

Reageer op dit artikel