nieuws

Ilja Gort sluit deal met topwijnmaker

Restaurant

Wijnboer Ilja Gort heeft een meerjarig contract getekend met topwijnmaker Michel Rolland. Michel Rolland, afkomstig uit Pomerol en bekend van gerenommeerde Ch(aa)teaux als Angélus, Ausone, Lascombes, Latour-Martillac, Léoville Poyferré en Smith Haut Lafitte, wordt gezien als een van de belangrijkste wijnmakers van dit moment.

Ilja Gort sluit deal met topwijnmaker

Naast zijn werk als flying winemaker, bezit Rolland verschillende wijndomeinen in de Bordeauxstreek. Over zijn eigenzinnige manier van wijnmaken wordt onder andere verslag gedaan in de film Mondovino van de Amerikaanse regisseur Jonathan Nossiter.

Rolland krijgt de verantwoordelijkheid voor zowel de La Tulipe-wijnen als voor de wijnen van Gorts Ch(aa)teau de la Garde in Saint-Romain-La-Virvée bij Bordeaux.

‘Michel Rolland heeft me overtuigd dat een schroefdop de wijn frisser houdt dan een kurk, zolang de wijn maar niet langer dan twee jaar wordt bewaard. Bovendien komen we hiermee tegemoet aan de uitslag van een onderzoek dat we hebben gedaan, waarbij 73 procent van de ondervraagden een schroefdop praktischer vond dan een kurk’, aldus Gort over de man waarmee hij intensief gaat samenwerken.

Reageer op dit artikel