nieuws

Jamie Oliver zoekt 22 miljoen dollar

Restaurant

Topkok Jamie Oliver heeft grootste plannen in Hongkong en Singapore. Hij wil er zes vestigingen van Jamie’s Italian openen… op voorwaarde dat hij tegen november 12 miljoen dollar vindt en tegen eind 2010 nog 10 miljoen extra.

Jamie Oliver zoekt 22 miljoen dollar

De 34-jarige Britse topkok, bekend van televisie, heeft nu al zes van dergelijke restaurants in Groot-Brittannië, waar hij de Italiaanse volkskeuken serveert. Een zevende vestiging opent volgende maand de deuren in Cardiff. Als de restaurants een succes worden, ziet Jamie Oliver binnen vijf jaar nieuwe vestigingen mogelijk in Japan, de Filipijnen, Indonesië, Zuid-Korea en Maleisië. De eerste tekenen zijn alvast hoopvol, want toen Olivers plannen in Hongkong bekendraakten, steeg de verkoop van zijn kookboeken en andere producten zienderogen.

Reageer op dit artikel