nieuws

Omzet Sligro derde kwartaal beter dan verwacht

Restaurant

Groothandels- en supermarktbedrijf Sligro Food Group heeft in het derde kwartaal van 2009 een 5,4 procent hogere omzet geboekt, vooral door een hogere omzet bij foodservice, zo maakte Sligro donderdag bekend. Dit is beter dan analisten hadden verwacht.

Omzet Sligro derde kwartaal beter dan verwacht

De omzet over het derde kwartaal dit jaar bedroeg 549 miljoen euro tegen 521 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. Analisten hadden niet zo’n hoge omzet verwacht en reageerden dan ook positief op de cijfers.

Sligro behaalt het overgrote deel van zijn omzet uit de zogeheten foodservice-divisie, de groothandelstak. Dit onderdeel is marktleider in Nederland. De plus in foodservice bedroeg 7, 2 procent. De omzet kwam uit op 373 miljoen euro.

De financiele bestuurder van Sligro, Huub van Roozendaal, zegt dat met name de prestaties van benzinestations goed waren. ‘In dit kanaal zijn twee grote partijen omgevallen waarvan wij konden profiteren’, aldus Van Roozendaal.

‘De marktomstandigheden blijven uitdagend’, aldus Sligro in het persbericht. De retailer ziet daarom ook af van een verwachting voor geheel 2009.

Reageer op dit artikel