Dat partycateraars de horeca instappen is niet nieuw. Zo is diezelfde Hutten Catering al betrokken bij het restaurant Blend in Tilburg en is onder meer de Veghelse collega Maison van den Boer ook niet onbekend met horeca-exploitaties, onder meer de Amsterdamse restaurants Together en nooon.
Toch lijken partycateraars naar nieuwe mogelijkheden te zoeken nu de omzetten (in sommige gevallen zwaar) achterblijven. De toekomstverwachtingen zijn al even somber. En aangezien partycateraars met het runnen van vaste locaties toch al voldoende ervaring hebben, is de stap naar reguliere horeca niet eens zo onlogisch.
Zakelijk
Het Groningse Bos&Bos opent op donderdag 4 juni de deuren van Brasserie Lijn3 in Winschoten. Volgens eigenaar Renske Bos is het 'een nieuwe ontmoetingsplaats voor zakelijk Winschoten en omgeving. Een modern, trendy ingerichte zaak met een prachtig terras aan het water biedt ruimte aan circa 150 gasten.'
Ook worden er voorstellingen gegeven en is de aanpalende zaal te reserveren voor besloten ontvangsten en recepties, met een maximale capaciteit van 600 gasten. Bos%Bos exploiteert overigens ook al brasserie BITES in de Mediacentrale Groningen. En Hutten is dus zoals gezegd al bekend met het restaurantwezen. Met lunchroom Steengoed in Helmond worden vanaf donderdag 26 mei verdere stappen gezet. Steengoed heeft een opvallend groot assortiment chocolade.
Steengoed is de opvolger van Ambers, gevestigd in het Brabant House. En dat is weer de opvolger van het Bavaria House. Hutten nam het pand medio 2008 over van Bavaria en uitbater Walter Smits. Het interieur heeft een complete restyling ondergaan.
Meer nieuws over party- en eventcatering: