nieuws

Scholieren ‘aan tafel’ bij Kaatje

Restaurant

Sterrenrestaurant Kaatje bij de Sluis in Blokzijl kreeg deze week bezoek van leerlingen van basisschool De Schutsluis. Reden: de Kinderboekenweek die dit jaar het thema ‘aan tafel’ heeft. Souschef Martijn Kuik en chefkok Peter Postma kregen een spervuur van vragen van de jeugdige gasten.

Scholieren ‘aan tafel’ bij Kaatje

‘Wat is je lievelingseten? Hoeveel recepten zijn er? Is het eten duur?’ Klonk er in de keuken van restaurant Kaatje.

Martijn Kuik en Peter Postma ontvingen 27 leerlingen uit de groepen 5 en 6 van de basisschool om ze te vertellen over het restaurant. Bij de les hoorde onder meer informatie over de herkomst van de eenden die ten tijde van het bezoek werden klaargemaakt.

Als cadeau voor het bezoek kregen de topkoks een scheepskist met daarin recepten van de leerlingen en een enkel recept van een ouder, zoals erwtensoep van Tijns moeder.

Recepten

Peter Postma nam de kist in ontvangst en is vastbesloten recepten te proberen. Zoals dat van Blokzijler brok bijvoorbeeld. Deze vermaarde, plaatselijke lekkernij haalde Postma naar eigen zeggen altijd bij de bakker. ‘Nu kan ik het zelf maken.’

Reageer op dit artikel