Toprestaurant Oud Sluis is vernieuwd

Toprestaurant Oud Sluis is vernieuwd

Na een grootscheepse verbouwing is Oud Sluis weer klaar voor de toekomst. Het restaurant is 'sexy chique' en de keuken heeft internationale allure, vindt Sergio Herman. 'Alles is ingebouwd, dat is strak en geeft rust. Ook in mijn kop.

‘De keuken is compleet vernieuwd, eetzaal is uitgebreid, je herkent de zaak vanbinnen niet terug’, zegt broer Michel Herman, woordvoerder van het driesterrenrestaurant in Sluis, trots. ‘Eigenlijk staan alleen de buitenmuren nog overeind.’

Ruim een jaar geleden werden de eerste gesprekken gevoerd met architect Lieven Musschoot en met keukenleverancier Maes Inox. Oud Sluis ging in juli drie weken dicht voor de verbouwing. Maes Inox heeft in België een goede naam en installeerde ook de keuken bij driesterrenzaak Hof van Cleve van Peter Goossens. ‘Ze maken alles op maat en werken met zeer strakke designs’, verklaart Sergio Herman zijn keus.

Ingebouwd

Alles in de keuken is van roestvrij staal en alle apparatuur is ingebouwd, ook de roner en het Big Green Egg, die hydraulisch in de werkbanken wegzakken. Alleen de keuken kostte al €400.000,-, zegt Michel Herman. Wat Oud Sluis aan de totale verbouwing kwijt is, wil hij niet zeggen.

‘Het is echt fantastisch. Als ik ’s avonds het licht uitdoe, zie je alleen werkbanken en rvs kasten’, zegt Sergio. ‘Ik wilde een moderne, strakke keuken. Een rustige keuken geeft ook rust in mijn kop.’

De sfeer van het restaurant is niet grondig gewijzigd, het zit meer in details. Er ligt een nieuwe houten vloer in, de kleurstelling is nog steeds veel zwart en wit, met toevoeging van goudkleurig leer en glazen elementen.