nieuws

Wim Klerks wil naar WK chef-koks

Restaurant

Wim Klerks, chef-kok van Restaurant Les Jumeaux in Bennebroek, wil samen met assistent Ronald Bellaert een gooi doen naar de titel Wereldkampioen Chef-koks. Vorig jaar sleepte Toine Smulers deze prestigieuze titel in de wacht.

Wim Klerks wil naar WK chef-koks

Klerks zal nog eerst door de halve finale heen moeten komen, die van 6 tot en met 9 oktober plaatsvindt in het Hongaarse Budapest, zo laat Ferdie Olde Bijvank van het Koksgilde weten.

Wim Klerks is een gelouterde wedstrijdkok. Hij is al jarenlang lid van het Koksgilde Nationaal Team, dat onlangs in Bangkok de Asia Cup heeft gewonnen. Daarnaast vertegenwoordigde hij ons land tijdens de laatste strijd om de Bocuse d’Or in Frankrijk.

De chef-kok van Les Jumeaux wordt begeleid door SVH Meesterkok Wynand Vogel, zelf in het verleden winnaar van talloze nationale en internationale titels en internationaal jurylid van de WACS.

De Gobal Chefs Challenge is een initiatief van de wereldorganisatie van koksverenigingen, de WACS. Per land is één koksvereniging aangesloten. In Nederland is dat het Koksgilde. De finale van de challenge vindt plaats in Santiago, Chili van 24 tot en met 28 januari 2010. De opdracht voor Klerks is het bereiden van een viergangendiner voor twaalf personen.

Reageer op dit artikel