Ingrid van Eeghem van De Karpendonkse Hoeve stelt dat het iets beter gaat met het imago van de bediening. Ze zegt dat tijdens de workshop Passie, Trots en Vakmanschap die gehouden wordt op 30 oktober in Vakschool Wageningen.
Op de vraag ‘zijn we in de horeca wel trots genoeg’ antwoordt ze: ‘Het kan beter. In de keuken ontbreekt de trots zeker niet. Het koksvak is met dank aan de vele tv-koks behoorlijk opgepimpt. In de keuken tel je mee. De bediening stelt zich vaak te bescheiden op. Onterecht, want gastheren en gastvrouwen zijn ook sexy’.
Van Eeghem vervolgt: ‘Laten we trots zijn op ons vak. En ondernemers moeten durven investeren in goede mensen met ambitie. Volgens mij bestaat een goed team uit een mix van ervaren krachten en jong talent. Als je alleen maar goedkope en onervaren mensen aanneemt, lijdt de gastvrijheid daaronder’.
De workshop Passie, Trots en Vakmanschap is een initiatief van Horecabond FNV, gefinancierd door het Sociaal Fonds Horeca. Het initiatief wordt ondersteund door het Gastvrijheidsgilde, Bedrijfschap Horeca en Catering en Horeca Branche Instituut. Deelname aan de workshops is gratis.
Zie ook:
Glimlachen is niet verboden