nieuws

Blumenthal verwerkt walviskots in diner

Restaurant

Heston Blumenthal van driesterrenrestaurant The Fat Duck in Groot-Brittannië werkt aan een bijzonder kersdiner. De altijd experimenterende Britse topkok gaat aan de slag met het hoogst zeldzame en peperdure ambergis, ook wel walviskots genoemd.

Blumenthal verwerkt walviskots in diner

Ambergis is een grijs, hard en wasachtig product dat uit de darmen van potvissen komt. De stukken spoelen aan op stranden of worden door vissers opgepikt uit zee. Ambergis wordt voornamelijk gebruikt bij de productie van parfums.

Blumenthal wil het zeldzame en peperdure product verwerken in een kerstdiner. De kiloprijs van de walviskots bedraagt zo ongeveer tienduizend euro, dus goedkoop zal het diner niet worden.

Blumenthal serveert de walviskots bij een speciaal diner dat hij maakt voor een tv-special. Naast walviskots gaat hij ook wat doen met op smaak gebrachte sneeuw.

Heston Blumenthal is geen onbekende met het experimenteren van producten en gerechten. Zijn experimenteerdrift heeft de topkok geen windeieren gebracht. The Fat Duck bezit drie Michelinsterren en behoort tot de beste restaurants ter wereld.

Reageer op dit artikel