nieuws

Fred Beekers van Resto Van Harte wint LEF award

Restaurant

Fred Beekers van Resto Van Harte heeft de eerste 100% LEF in Hospitality Award gewonnen. De initiator van het sociale restaurantconcept voor ‘nieuw Nederland’ kreeg de prijs tijdens het jubileum evenement van de HSMAI.

Fred Beekers van Resto Van Harte wint LEF award

‘Ik ben zwanger van mijn idee. Dit is mijn passie’, liet Beekers in het voorstelrondje op het podium tussen de andere genomineerden weten. Onder die andere zaten onder andere Chris Luken, Paul Hermanides en Angelique Schmeinck.

De jury koos voor Beekers vanwege zijn visie, vernieuwing, duurzaamheid en transparantie. Beekers startte in 2005 met de eerste Resto Van Harte in Den Haag. Inmiddels telt de keten zeventien zaken.

Beekers in een eerste reactie over de prijs: ‘Ik had het niet verwacht. Het is zo geweldig, zo heerlijk dat we bewijzen lef te hebben omdat we mensen binnenhalen die we betrekken bij de samenleving. Je doet het gewoon’.

Verbindingen leggen

Resto Van Harte is niet zo maar een restaurant. Beekers: ‘De wijkagent, de huisarts, de ouderconsulent, iedereen eet mee. We bieden een prima driegangendiner voor weinig geld en een netwerk in de wijk aan.’

Beekers vervolgt: ‘Verbindingeneggen tussen mensen, dat is belangrijk. Nederland is veranderd. Nederland is een nieuw land geworden. Iedereen loopt langs elkaar heen. Toen is het idee ontstaan van een eettafel met twee zaken in Den Haag in 2005 als gevolgd’.

Voor Beekers betekent het krijgen van de 100% LEF in Hospitality Award veel. ‘We krijgen een groot maatschappelijke erkenning. Het geeft voldoening en een teken dat we op de goede weg zitten.

Reageer op dit artikel