nieuws

Jonnie Boer niet blij met Joop Braakhekke

Restaurant

Chef-kok Jonnie Boer is niet te spreken over de woorden van Joop Braakhekke, die vindt dat tv-koks en hun programma’s het vak omlaag halen. ‘Een erg domme uitspraak.

Jonnie Boer niet blij met Joop Braakhekke

De driesterrenchef van restaurant de Librije in Zwolle: ‘Ik ben erg verbaasd dat Joop dit over mij zegt. Ten eerste sta ik zes keer per week in mijn restaurant aan de kachel. Ik ben wel eens op tv geweest maar ik ben echt geen tv-kok.’

Herman den Blijker

Boer vervolgt: ‘En dat dit soort programma’s het vak omlaag zouden halen is ook een rare uitspraak. Als je ziet op wat voor een mooie manier koks zoals Herman den Blijker – en Sergio Herman in België – dat doen, door ook zelf in de keuken te staan. Dat komt het vak alleen maar ten goede.’

Hij besluit: ‘Voor mij blijft het belangrijkste dat ik zelf elke avond in de keuken van mijn restaurant kan staan.’

Reageer op dit artikel