nieuws

Kok Brouwerskolkje naar tweede zaak Klein Paardenburg

Restaurant

De tweede zaak van restaurant Klein Paardenburg is van start gegaan. Het restaurant is nu tevens verantwoordelijk voor de horeca op de Kennemer Golf & Country Club in Zandvoort. Nieuwe chef-kok is Wiljan Koopman van ’t Brouwerskolkje in Overveen.

Kok Brouwerskolkje naar tweede zaak Klein Paardenburg

Het restaurant van de golfclub is verbouwd en omgedoopt tot De Kennemer Lounge. Chef-kok is Wiljan Koopman. Koopman werkte voorheen onder meer bij tweesterrenzaak ‘t Brouwerskolkje in Overveen.

Het concept op de golfbaan is een kruising tussen brasserie, snackbar, kantine en restaurant. ‘De kaart is zeer gevarieerd en loopt uiteen van een bittergarnituur en blokjes kaas tot Oosterschelde kreeft en ‘cake’ van Kingkrab, aldus chef-kok Martijn van Roon van Klein Paardenburg in Ouderkerk aan de Amstel.

Restaurant

De opstartperiode was ingrijpend voor Klein Paardenburg omdat alle activiteiten daar in de keuken plaatsvonden. ‘Koelingen en vriezers puilden van alle kanten uit. We zijn begonnen in Zandvoort met een soort restaurantweek; drie gangen inclusief amuse voor 25 euro. De eerste dagen is een gekkenhuis geweest, elke dag een volle bak, ieder lid van de club wilde natuurlijk komen kijken en vooral proeven wat de nieuwe exploitant in huis heeft,’ aldus van Roon.

Zestig couverts

De exploitatie in Zandvoort bestaat uit een restaurant met zestig couverts, een bar, twee zalen met een capaciteit van totaal 100 couverts en een ouderwetse jachtkamer met een capaciteit van 20 couverts.

Reageer op dit artikel