nieuws

Lekker 2010: François Geurds droomt al van ster

Restaurant

De figuurlijke ster van François Geurds rijst pijlsnel. In alle restaurantgidsen doet hij het zo goed, dat hij voorzichtig denkt aan een Michelinster.

Lekker 2010: François Geurds droomt al van ster

Twee weken geleden werd hij door GaultMillau uitgeroepen tot belofte van het jaar, SpecialBite zette hem op de eerste plek en ook in Lekker zorgt hij voor een sensatie door uit het niets op plek twintig binnen te komen. Zijn ogen gaan glinsteren bij de gedachte aan de bekroning met een Michelinster, eind november.

‘Lekker is heel goed, maar Michelin is voor mij de absolute graadmeter. Het is een serieus instituut. Als ze mij een goed resultaat gaan toekennen zou ik dat enorm waarderen. En zo niet, dan zijn we er nog niet klaar voor.’

Met de druk die alle goede recensies met zich meebrengen, kan Geurds goed overweg. ‘Ik kan goed onder druk presteren. Dat heb ik geleerd in de twee- en driesterrenzaken waar ik heb gewerkt.’

De megasprong waarmee hij de Lekkergids binnenkomt ziet hij als een aanmoediging. ‘Er zijn nog veel punten waar we aan moeten werken voor we in de top tien staan, maar dit is een goed begin.

Bekijk hier de ranglijsten van Lekker 2010:

» Lekker Top 100 2010

» Niet meer opgenomen 2010

» Op de drempel 2010

» Debutanten 2010

» Grootste stijgers 2010

» Snelste dalers

» Provincietoppers 2010

Reageer op dit artikel