nieuws

Michelin: Tokio verslaat Parijs

Restaurant

Tokio heeft Parijs van zijn voetstuk gestoten als meest culinaire stad van de wereld. Maar liefst elf restaurants in de Japanse hoofdstad hebben nu drie sterren, tegen tien in Parijs. Nederland telt twee restaurants met drie sterren, Oud Sluis en De Librije.

Michelin: Tokio verslaat Parijs

‘Koks in Tokio staan voor een ‘uitstekende en dynamische keuken’, zei directeur Jean-Luc Naret van Michelin eerder deze week bij de lancering van de Michelingids 2010 voor Tokio.

Driesterrenrestaurant

Vorig jaar telde Tokio nog negen driesterrenrestaurants. In het landenklassement wint Frankrijk het wel van Japan wat het aantal driesterrenrestaurants betreft: 25 tegenover achttien in Japan.

De stad Tokio is ook koploper in het totaal aantal sterren in de wereld: 192 restaurants zijn in het totaal goed voor 261 sterren. Dat zijn 34 sterren meer dan vorig jaar en drie keer meer dan in Parijs.

Michelingids 2010

Van de eerste gids Tokio 2008 werden in vijf weken tijd 300.000 exemplaren verkocht. De editie van 2009 zette een verkoopcijfer van 180.000 gidsen neer. Van de editie 2010 wordt eenzelfde aantal uitgegeven, waarvan 150.000 in het Japans en 30.000 in het Engels.

De Nederlandse Michelingids voor 2010 wordt op dinsdag 24 november gepresenteerd. Houdt MissetHoreca.nl die dag in de gaten.

Reageer op dit artikel