nieuws

Niveau Lekker Top 10 elk jaar hoger

Restaurant

Het niveau van de Lekker Top 10 is dit jaar hoger dan ooit. Dit verkondigden Lekker hoofdredacteur Makkie Mulder en Hoofdinspecteur Wynand Vogel tijdens de bekendmaking van de Lekker 2010 op 9 november in hotel The Dylan in Amsterdam.

Niveau Lekker Top 10 elk jaar hoger

‘Het is dringen in de Top 10. Restaurants bruisen en borrelen. En dat is goed om te zien in deze moeilijke tijden. Wij zouden wel twintig restaurants in de Top 10 willen proppen,’ aldus Mulder en Vogel.

‘De nieuwe namen en verschuivingen binnen de Top 10 laten zien dat de culinaire wereld meer dan ooit in beweging is. Bovendien vormen zij het bewijs dat het niveau van de Nederlandse restaurants steeds hoger wordt. En dat onze chefs zich met gemak kunnen meten met internationale toppers.’

Mulder vervolgt: ‘Ook aan de subtop wordt keihard geknokt. Daarom kunnen we 74 nieuwkomers noteren. Restaurants met passie voor het vak en veel creativiteit en gastvrijheid.’

Bekijk hier de ranglijsten van Lekker 2010:

» Lekker Top 100 2010

» Niet meer opgenomen 2010

» Op de drempel 2010

» Debutanten 2010

» Grootste stijgers 2010

» Snelste dalers

» Provincietoppers 2010

Reageer op dit artikel