nieuws

Sergio sprakeloos om nummer één positie in Lekker 2010

Restaurant

Sergio Herman staat voor het derde jaar op rij op nummer één in Lekker. De driesterrenchef moest even naar woorden zoeken na de bekendmaking. ‘Ongelooflijk dat ik dit mag meemaken.

Sergio sprakeloos om nummer één positie in Lekker 2010

Hij moet het gevoel nog even laten bezinken en een plek geven. ‘Ik sta hier echt met mijn hart in mijn keel. Het voelt fantastisch. Weer nummer één is uniek. Niet alleen voor mij, maar voor het hele team.’

Met de twintig punten in GaultMillau en plek één in Lekker blijft de druk onveranderd hoog in de keuken in Sluis. ‘Dat blijft. Volgend jaar kan het weer anders zijn. Maar ik houd mijn voeten op de grond. Ik weet waar ik sta en ik weet waar ik vandaan kom.’

Veuve Clicquot

Ter ere van zijn toppositie mocht Herman een nebukadnezar van Veuve Clicquot uitschenken, een taak die hij snel overdroeg aan sommelier Benjamin de Buck, ‘jij bent daar veel beter in.’

Dat Herman en zijn team voor elke gelegenheid de lange reis uit Zeeland moeten ondernemen, vindt hij geen probleem. ‘We zijn intussen gewend in de auto te zitten’. Voor deze gelegenheid bleef het team van Oud Sluis slapen in The Dylan, waar de Lekker presentatie plaats vond.

Dat het nieuws niet meer als een verrassing kwam, laat Herman koud. ‘Er wordt al zoveel geluld. Ik verlekker me daar niet meer aan. Dan kan het alleen maar tegenvallen.’


Bekijk hier de ranglijsten van Lekker 2010:

» Lekker Top 100 2010

» Niet meer opgenomen 2010

» Op de drempel 2010

» Debutanten 2010

» Grootste stijgers 2010

» Snelste dalers

» Provincietoppers 2010

Reageer op dit artikel