nieuws

Weer een toprestaurant dicht door crisis

Restaurant

Toprestaurant Jozua’s in Hoorn is gesloten. De eetgelegenheid van Jeune restaurateur Jozua Jaring is op 21 oktober failliet gegaan.

Weer een toprestaurant dicht door crisis

‘Sinds maart hadden we een behoorlijke terugloop in het aantal gasten, ondanks dat we een aantal investeringen hadden gedaan. Dat had ik niet verwacht’, vertelt chef-kok en eigenaar Jozua Jaring. Op 21 oktober is zijn restaurant failliet verklaard. Het zit inmiddels op slot.

De economische crisis heeft zeker een rol gespeeld aldus Jaring. ‘In het hogere segment vallen nu veel klappen. Ik heb niet gered.’

De eetgelegenheid van Jaring stond bekend als veelbelovend. ‘Ik heb wel een bib gourmand in de nieuwe gids, maar mijn restaurant bestaat niet meer.’ De chef gaat niet bij de pakken neerzitten en heeft per 1 december nieuw werk. ‘Ik ga weer in loondienst bij Het Hof van Alkmaar.’

Sinds begin dit jaar maakte het restaurant deel uit van het samenwerkingsverband Jeunes Restaurateurs.

Reageer op dit artikel