Wereldprimeur voor nieuw Ivy

Wereldprimeur voor nieuw Ivy

Restaurant Ivy in Rotterdam meldt een wereldprimeur. Het nieuwe restaurant met chef-kok François Geurds beschikt over een tafel waar dertig verschillende geuren uitkomen. Dit om het smaakproces te bevorderen.

Afgelopen weekend opende Ivy de deuren. In het restaurant in het centrum van Rotterdam wordt gekookt door Fraçois Geurds, de talentvolle kok met een voorliefde voor moleculair koken.

Het restaurant beschikt over een laboratoriumgedeelte, een eigen bakkerij, een digitale menukaart en een geurtafel. De chef’s table kan dertig verschillende geuren uitstoten. De geurtafel, om het smaakproces te bevorderen, is een wereldprimeur, zo laat eigenaar Joost Maarschelkerweerd weten.

Gekkigheid

‘De geurtafel is speciaal voor ons ontwikkeld. Er zijn meer restaurantjes die moleculair koken, maar die doen het vaak om de gekkigheid, letten niet meer op de smaak. Als het moleculair koken het gerecht niet ten goede komt, zal François het ook niet toepassen’, zegt Maarschalkerweerd in dagblad De Pers.

De belangstelling voor Ivy is groot. De reserveringslijn maakt volgens De Pers overuren. Ivy is gevestigd in de Lloydstraat bij de Maas en telt 50 couverts. De sfeer in het restaurant wordt door Lekker omschreven als warm en modern.

François Geurds maakte furore als souschef van de Britse topkok Heston Blumenthal in The Fat Duck. Na twee jaar The Fat Duck ging hij als chef-kok aan de slag in het Brabantse Asten. Na een jaar vertrok hij naar Rotterdam om daar Ivy te starten.

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.