nieuws

Zandboer stopt als wedstrijdorganisator Zilveren Champignon

Restaurant

Peter Zandboer kondigde op de 25ste editie van de wedstrijd om de Zilveren Champignon op 9 november in Tilburg zijn vertrek aan als wedstrijdorganisator. Het is onduidelijk of het evenement blijft bestaan.

Zandboer stopt als wedstrijdorganisator Zilveren Champignon

‘Het is het einde van het tijdperk Peter Zandboer. De topgastronomie moet het oppakken’, zei Zandboer net voor de prijsuitreiking bij de zilveren editie van de competitie. Deze was in de vorm van een feestelijk evenement. Verschillende oud-deelnemers en sterrenchefs deden mee om de 25e verjaardag te vieren. Ze serveerden vier gangen waarin veel champignons en paddenstoelen waren verwerkt.

De Alliance Gastronomique was dit jaar niet betrokken bij het evenement. Zandboer zocht een paar jaar geleden samenwerking met deze organisatie van toprestaurants in de hoop dat zij het evenement willen voortzetten.

Een woordvoerster van de Alliance laat weten dat haar organisatie dit jaar een pas op de plaats maakt. ‘We hebben niet definitief ja of nee gezegd tegen het evenement’. Naar aanleiding van de 24ste editie zag de Alliance wat verbeterpunten. ‘Vooral de locatie was niet bijzonder. Verder wilden we een aantal dingen veranderen maar toen bleek dat Peter Zandboer al een heleboel dingen op de rit had, hebben we het zo gelaten zoals het nu is.’

Binnenkort volgt een gesprek, laat de woordvoerster weten. ‘Het is terecht dat Peter Zandboer is doorgegaan. Het is zijn 25ste zilveren champignon. No hard feelings.’

Reageer op dit artikel