nieuws

De Luifel na noodstop weer open

Restaurant

Zaterdag gaat Café-Restaurants De Luifel in Ruurlo weer open. In augustus moest het bedrijf noodgedwongen haar deuren sluiten omdat de exploitant met de noorderzon was vertrokken. De eigenaar van het pand, Patrick Lehman, gaat het horecabedrijf nu weer zelf draaien.

De Luifel na noodstop weer open

Lehman gaf in augustus al aan snel weer open te willen. Op dat moment was nog niet bekend wie de exploitatie van De Luifel op zich zou nemen. Lehman heeft nu besloten het weer zelf te gaan doen. Eerder droeg hij de exploitatie over aan Jimmy Cheng. Deze vetrok in de zomer naar een onbekende bestemming terwijl hij al het geld uit de zaak mee had.

Heropening

Lehman kreeg naar eigen zeggen pas vorige week groen licht voor heropening van de zaak, die vier maanden hermetisch gesloten is geweest. Lehman, tot november 2008 eigenaar van de horecagelegenheid en nu weer, is niet alleen al zijn spaargeld kwijt maar ook heel wat illusies.

Te weinig geboden

Lehman is de afgelopen tijd wel benaderd door zakenlieden die De Luifel wilden overnemen. ‘Maar voor een zaak waarvan de lampen uit zijn wordt per definitie te weinig geboden. Dat alleen Cheng failliet was en niet ik deed niet ter zake. Uiteindelijk heb ik besloten de zaak zelf weer te gaan draaien,’ zegt de ondernemer in De Stentor.

Reageer op dit artikel