nieuws

Nederlandse chef in leer bij Gordon Ramsay

Restaurant

Carlo van den Heiligenberg, chefkok van Restaurant Chique in Alphen aan de Rijn is in de leer geweest bij de sterrenchef Gordon Ramsay. Hij stond twee dagen in de keuken van het driesterrenrestaurant van de beroemde kok. Chique presenteert sindsdien een Gordon Ramsay-menu.

Nederlandse chef in leer bij Gordon Ramsay

‘Ons restaurant Chique is een jaar openen en we wilden het op een bijzondere manier vieren. Gordon Ramsay is een van Carlo’s grootste voorbeelden.’ Eigenaresse Michelle Monfils vertelt dat de procedure niet zo moeilijk is om bij toppers te mogen kijken.

Restaurant

‘Vaak vinden ze dat alleen maar leuk. We hebben gewoon het restaurant gebeld en ons verzoek voorgelegd. Ze stemden er mee in.’

Bereidingswijze

Volgens Monfils heeft Van den Heiligenberg er heel veel ideeën opgedaan die hij goed kan vertalen naar het eigen restaurant. Het Gordon Ramsay-menu bevat producten als kreeft, tarbot, echte kaviaar, hert en dergelijke. Maar dan wel klaargemaakt op een andere bereidingswijze en anders gepresenteerd dan gasten van ons gewenst zijn. Het menu slaat enorm goed aan.’

Reageer op dit artikel