nieuws

Shaffy bezocht dagelijks restaurant Torino

Restaurant

Bijna dagelijks bezocht Ramses Shaffy restaurant Torino in Amsterdam. Na het overlijden van de chansonnier overweegt de eigenaar van Torino om de tafel, waaraan Shaffy altijd zat, naar hem te vernoemen.

Shaffy bezocht dagelijks restaurant Torino

Zondagavond dronk Shaffy nog een glas Sambuca in Torino. Sambuca of een glas rode wijn waren zijn favoriete dranken. Ook genoot hij er nu en dan van een maaltijd. Torino overweeg nu om de tafel, waaraan Shaffy vaak zat, naar de overleden levenskunstenaar te vernoemen.

Restauranteigenaar Mehmet vertelt in De Telegraaf dat Shaffy nog avonden lang piano speelde in Torino. ‘Hij vertelde me meerdere malen dat hij dat zo graag nog zou willen doen. Het was denk ik een jaar geleden. Ik via een student van het Rietveldacademie een piano geregeld en toen Ramses zaterdagavond binnenkwam, vond hij het prachtig’.

Torino gaat de bijzondere gast missen. Mehmet: ‘Hij was hier heel vaak. Kwam rond een uur of vijf, zes. Tot hoe laat? Joh, soms wel tot heel laat. En hij dronk of rode wijn of Sambuca. En hij at ook wat’.

Zondagavond dronk Shaffy zijn laatste glas Sambuca in zijn stamrestaurant Torino. Dinsdag overleed Shaffy op 76 jarige leeftijd aan de gevolgen van slokdarmkanker.

Reageer op dit artikel