Hesseling toonde de koks de bepalende eleementen voor de malsheid en de smaak van de verschillende vleesdelen. Ter illustratie beende hij onder toeziend oog van de sterrenkoks een tachtig kilo zware achtervoet uit.
Onder de koks waren Wilco Berends van De Nederlanden, André van Doorn van Kasteel Heemstede, Jeroen Granneman van Chapeau, Marcel van Zomeren van In den Rustwat en Niven Kunz (voorheen 't Raethuys in Wateringen, maar vanaf 11 mei chefkok en eigenaar van zijn eigen restaurant Niven in Rijswijk), zo meldt de website van MeatandMeal.
De koks brachten hun kennis direct na de workshop in praktijk door samen met journalisten een viertal gerechten te bereiden.
Forum van koks
Tijdens de bijeenkomst werden Jeroen Granneman, Niven Kunz en topkokkin Angelique Schmeinck officieel verwelkomd in de Chef's Irish Beef Club. Deze vereniging van topkoks, waar onder anderen ook Jan Klein (Hermitage), Ron Blaauw, Erik van Loo (Parkheuvel) en Gerrit Greveling (Chalet Royal), lid van zijn, is een internationaal forum van koks die met Iers rundvlees werken.
De workshop werd gehouden op initiatief van Bord Bía