Tijdens het Symposium Wijn & Marketing op maandag 28 september 2009 in het World Forum in Den Haag wordt bekend of het boekje de award daadwerkelijk krijgt toebedeeld.
Wijn-spijs combinaties
Het praktijkboek maakt op laagdrempelige wijze jonge mensen vertrouwd met begrippen als gastgerichtheid, communicatie en het verkopen van wijn in de horeca. In het boek wordt inzicht gegeven in de bedieningstaak gecombineerd met de opbouw van kennis van wijn en van wijn-spijs-combinaties. Geen zware kost, alle informatie wordt op heldere wijze uitgelegd.
Wijnkennis
Het te kort aan wijnkennis bij bedienend personeel in de horeca, kost restaurants fors omzet. Als de bediening meer kennis van wijn zou bezitten, zouden gasten in de leeftijd van 25 tot 34 jaar tien tot vijftien euro meer op tafel leggen voor een fles goede wijn. Dit blijk uit onderzoek van Trendbox.
Het boekje kost 8.95 euro, inclusief BTW en is te bestellen via www.weetvanwijn.nl/boek.